Värnamospelen i friidrott samlade världens friidrottselit.

Brukade oftast ligga på måndagskvällen efter Formel 1, sedemera Road Racing VM- tävlingarna i Anderstorp. För då var ju sportjournalisterna från hela Norden ändå i bygden.

1981 års tävlingar är de jag kommer ihåg bäst. Då satt jag på Finnvedsvallen och hörde speakern säga att Linda Haglund fått förhinder. Och hon ersattes av ett ungt löfte vid namn Merlene Ottey. Jag minns hur jag satt på pressläktaren med Christer Ulfbåge och såg hur hon som en hind flöt fram över Finnvedsvallen banor. Den vackraste löpning jag sett.

Christer Ulfbåge hade en speciell kärlek till just Finnvedsvallen. Där hade han satt personligt rekord i diskus, berättade han för mig.
Sen efteråt fick vi veta att Linda Haglund blivit tagen för doping vid tävlingar på Slottsskogsvallen under helgen och det var därför hon inte dök upp i Värnamo.

I tidningen 22 juni 1984 kunde vi se Magnus Nilsson, Radio Jönköping, intervjua Linda Haglund (1956-2015). Då var hon tillbaks på Finnvedsvallen.