Augusti 1978.

Det här tidningsurklippet handlar om en av de mest remarkabla intervjuer jag blivit utskickad på av Janne Svensson, som var redaktionssekreterare.

Ung och oförskräckt åkte jag hem till kreaturshandlaren Arvid Lindberg, som stått med sin ENORMT långa plånbok med hur många fack som helst på Vrigstad marknad. Då kom kronofogden till marknaden och tog pengarna i beslag, så han var på bild med tom dragspelsplånbok.

Arvid (1924-1994) var bror med Maranta Målle Lindberg. Många år senare åkte Målle förbi mig på redaktionen i Värnamo och det enda han kunde prata om var sina travvinster. Så han skulle absoluta göra en rad åt mig. Som jag lämnade in. Och fick 2-3 rätt. Nästa gång jag såg honom undrade jag hur han kunde spela så dåligt åt mig. “Man måste våga för att vinna”, var svaret.

Målles kassetter och skivor sponsrades av Thitusons bil i Värnamo så han var i stan emellanåt. På hans kassetters omslagsbild stod han med sin bil och husvagn, sedemera husbil, utanför Thitusons.

Målle är ett unikum och berättade gärna om hur han landade i vit kostym med helikopter vid väckelsetältet och höll Maranatamöten på Kiviks marknad granne till stripptältet.

Läs mer om

Vrigstad marknad http://vrigstadshembygdsforening.se/?page_id=668

Vrigstad djurmarknad upphör http://vrigstadshembygdsforening.se/?page_id=763

Målle Lindberg https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5lle_Lindberg